Vitaal in verandering

vitaal je verandering

Voor wie met communicatie veranderingen sneller, sterker en leuker wil maken

Vitaal in Verandering is dè training voor communicatieprofessionals en projectmedewerkers die betrokken zijn bij verandertrajecten en die de kracht van communicatie beter willen inzetten. Onze overtuiging: met communicatie máák je de verandering. Zonder communicatie blijft het bij ideeën en papieren tijgers. Toch blijkt in de praktijk dat aan communicatie pas laat wordt gedacht. Gemiste kansen!

Opbrengst
Met Vitaal in Verandering leer je in 3,5 dag hoe je communicatie veel krachtiger in kan zetten. In de training bieden we achtergrond bij en inzicht in verandertrajecten en de rol van communicatie. We werken aan de hand van casussen (liefst die van jezelf) aan concrete versnellers van verandering. Aan het eind van de training heb je heel veel nieuwe ideeën over hoe je een verandering sneller, sterker en leuker kan maken.

Dag 1 – Ontwerp je kompas
Als adviseur in een veranderprogramma breng jij de verandering tot leven. Het doet er toe welke kennis je hebt van veranderen, wat je opvatting is over de rol van communicatie en welke positie je inneemt. Op dag 1 gaan we in vogelvlucht door de theorie en kijken we kritisch naar de rol, de meerwaarde en de plek van communicatie in verandertrajecten. Het resultaat is een (persoonlijk) kompas dat nog vaak van pas zal komen.

Dag 2 – Verander van gesprek tot gesprek
Veranderen doe je niet met het zenden van intranetberichten, nieuwsbrieven of tweets. Dat wist je al. Wat dan wel? Op dag 2 leer je een veranderverhaal maken, toegesneden op ‘jouw’ verandering. Je leert hoe je de dialoog op gang brengt. Want veranderen gebeurt van gesprek tot gesprek. En wie voeren het gesprek met elkaar? Hoe kun jij die manager helpen in die communicatieve rol? Eenmaal terug op je thuisbasis kan je de nieuwe inzichten direct toepassen

Dag 3 – Maak het waar!
Op dag 3 wordt het nog praktischer. De kracht van communicatie schuilt in de kennis van impactvolle middelen. Wat zit er in je gereedschapskoffer en hoe zet je dat strategisch in? We helpen elkaar op weg bij het maken van een strategie en een plan met up-to-date middelen die je slim toespitst op je stake- en shareholders. Na deze dag ben je weer helemaal bij èn geïnspireerd om de verandering waar te maken.

Dag 4 (middag) – En? Vitaal in de verandering?
Gedurende de training leer je je groepsgenoten en hun opgaves goed kennen. Wat is er leuker en leerzamer dan elkaar na ruim drie maanden weer te ontmoeten om leerervaringen te delen. Door de gedegen voorbereiding door de docenten maken we maximaal gebruik van elkaars kennis en ervaring. Aan het einde proosten we op een superleuk en leerzaam traject.

Tussendoor ..
Werk je in subgroepjes aan twee (kleine) opdrachten. En natuurlijk mag je ons tussentijds altijd benaderen om met je mee te denken. Bel/mail gerust!

Investering ..
Het totale programma – volledig verzorgd – excl. literatuur kost 1995 euro excl. BTW. Je kunt het bedrag in één keer betalen. Gespreid betalen mag ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Wanneer?
Start januari 2019 – data volgen

Literatuur en voorbereiding
Om te zorgen dat je het maximale uit de training haalt, doen we een telefonische intake en vragen we je van te voren een voorbereidende opdracht te doen. Wij zijn geïnspireerd door Ilse van Ravenstein, Guus Kok, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Harrie van den Berg en Genieke Hertoghs e.a.

Over ons
Frytskje Simonis is politicologe, maar werkt al jaren als organisatieadviseur in (semi-)publieke organisaties. Met haar MBA bijna op zak, is zij vastbesloten steeds beter te worden in het optuigen en begeleiden van innovaties, veranderingen en samenwerkingen. Je doet haar geen groter plezier dan met een vraagstuk om haar tanden in te zetten (of een reep chocola). Ze is betrokken, enthousiast, nuchter en stelt jou de goede vraag. Hoe zit het nu echt? Wat bereik je het liefst?
Haar jonge gezin (“wààrom??”) houdt haar met beide benen op de grond.
Contact: 06-47232636 / frytskje@blokoost.nl
www.linkedin.com/in/frytskje

Joyce Datema kent het (verander)communicatievak door en door. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring met veranderen en communiceren in de IT, bij de overheid en talloze andere organisaties. Veelzijdig als zij is runt zij ook nog de ondernemingen Social Families, ZAAKS en BLOKOOST èn haar gezin met vier opgroeiende kinderen. Down to earth, vrolijk, blijft nieuwsgierig, voelt onderstromen goed aan, is ijsbreker en gelooft in persoonlijke communicatie. Met humor en relativeringsversmogen. Houdt ze echt nog tijd over om te sporten en te lezen?
06-15909545 / joyce@blokoost.nl
www.linkedin.com/in/joycedatema

Joyce en Frytskje werken samen aan diverse veranderopgaves bij Rijkswaterstaat. Zij hebben veel ervaringing in deze complexe, politieke (en zó leuke!) omgeving waar het framework IC in 3D onderdeel is van het dagelijks werk van de communicatieketen.We leren nog dagelijks!
Doe je met ons mee? Stuur een mailtje naar Joyce (joyce@blokoost.nl)There are no comments

Add yours